Speelgoed

Kinderen hebben speelgoed nodig dat past bij hun ontwikkelingsfase. De speel-o-theek heeft een breed assortiment aan speelgoed in de diverse ontwikkelingsgebieden. Zo is er bijvoorbeeld speelgoed dat de motorische ontwikkeling ondersteunt, het denkvermogen stimuleert of creativiteit bevordert. Wisselend speelgoed houdt spelen aantrekkelijk, leerzaam en plezierig.

Categorieën

  • Bewegingsspeelgoed
  • Bouw- en constructiespeelgoed
  • Fantasiespeelgoed
  • Creatief speelgoed
  • Zintuigelijk speelgoed
  • Snoezelspeelgoed
  • Gezelschapsspellen
  • Taal- en denkspellen
  • Puzzels

NIEUW SPEELGOED!

Leuke nieuwe spelletjes bij de Speelotheek!

Waar spot jij deze diertjes? Trek je laarzen en regenjas aan en ga lekker zoeken waar deze beestjes zich verstoppen! Met deze speciale tools kun je de diertjes goed bestuderen!

Het is weer herfst en regenachtige dagen komen eraan. Wat is er dan leuker om samen te bakken?! De Speelotheek heeft leuke pakketten om samen te bakken, met z’n tweetjes of voor een heel partijtje!

Heb je een kind thuis die dol is op vogels of vind je het leuk om met een doel de natuur in te trekken? Vanaf zaterdag 25 september te leen bij de speelotheek: een leuke tas met verrekijker en informatie over vogels! Welke vogel spot jij in de tuin?

Welk speelgoed mag drie weken bij jou logeren?

Thema kisten bij de Speelotheek

Wij hebben nu ook drie geweldige nieuwe thema kisten om uit te lenen. 1 Voor koken, 1 voor bakken en 1 voor kinderbakfeesten!

Speelgoed van de maand – juni 2019

Wat: Kid k’nex
Reactie van een lener:

My daughter Helen and I are big Speel-o-theek enthusiasts. Although there are several toys and games we have enjoyed since becoming Speel-o-theek members, our favourite so far must be the Kid k’nex collection. This building kit is not only fun for her to play with, but also for me (which of course is the key ingredient of a great toy ;)) Kid k’nex is said to build
critical thinking skills, encourage problem-solving, unleash creativity and increase focus. I can see all of this being true and then of course, it provides hours of fun. There are also different kits with different kinds of pieces available at the Speel-o-theek, providing some variety in what one can build at a time.
I recommend Kid k’nex to all children 4 years and older, and their parents!
~ Lerica le Roux-Pullen

Speelgoed van de maand – mei 2019

Wat: Spel ‘Wereld der zintuigen’ (Haba)
Reactie van een lener:

Dit spel is super leuk om te doen met kinderen van verschillende leeftijden. Voor mijn dochter van 3 was de makkelijke variant prima te doen (met een beetje hulp). Voor mijn 7 jarige en z’n vriendinnetje waren de proefjes voor echte speurneuzen een leuke uitdaging. De speculaaskruiden waren moeilijk om te raden maar de kaneel juist weer heel makkelijk. Komende vakantie gaan we het spel weer lenen en dan gaan we het bos in om de voorbereidingen te treffen voor de proefjes voor slimme vossen.

De ouders van deze kinderen zijn akkoord met publicatie.